MATELOOS IN HET NIEUWS (Huis-aan-huis 24-02-2021)

De vijf diamanten keeltjes: Jolande Lammers, Theorine Scholte, Yvonne Vink, Stieneke Wolters en Anneke Zijlstra. (© eigen foto)

‘Wij schamen ons nergens voor’

 Vandaag om 09:55 uur

LEEUWARDEN – Deze Doorloper staat in het teken van Mateloos, een groep van vijf zingende vrouwen. De optredens van deze diamanten keeltjes zijn kleurrijk, theatraal, verrassend, nooit hetzelfde, regelmatig een knipoog, soms uitbundig en soms ingetogen.

Ons motto:
Mateloos!

Ons repertoire:
Franse chansons tot ‘kleine kunst’, gevoelig in het Nederlands of uitbundige pop. Anderstalig of rock, een ‘evergreen’ of een a capella intermezzo: Drie- of vierstemmig verrassen we in thema’s als Mateloos swingend, Mateloos cabaret of Mateloos positief.

Waar staat de naam ‘Mateloos Vocaal Collectief’ voor?
Mateloos: Ons repertoire en onze presentatie passen niet in een vakje en zelf passen we al helemaal niet in een vakje.
Vocaal: Wij zijn een groep zingende vrouwen.
Collectief: ons uitgangspunt is dat we samen vormgeven, allemaal onze eigen inbreng hebben, samen verantwoordelijk zijn en zo een mateloos geheel vormen.

Waar we zingen:
Leeuwarden is de stad waar we zijn ontstaan, waar sommigen van ons wonen, waarvan de anderen het de moeite waard vinden om elke donderdagavond voor naartoe te komen en waar we heel graag optreden. Onze vaste optredens zijn Lokaal Vocaal, het Winterkorenfestival en ons jaarlijkse borrelconcert in onze stamkroeg ‘De Stee’.

Wat ons extra bindt:
We hebben het heel gezellig met elkaar. We vinden het ook leuk om na afloop van de repetitie nog samen wat te drinken. Nu gaat het even niet, maar normaal kun je ons donderdagavond vinden in ons stamcafé de Stee in Leeuwarden.

Ons grootste geheim:
De ontdekking van een diamantje in onze keel.

Hoe wij werken:
We repeteren eens in de drie weken met onze muzikale chefkok, Marjan van der Zwaag. De andere twee weken bereiden we om de beurt de repetitie voor. We studeren thuis de noten in met behulp van oefenbestanden en tijdens de repetitie maken we er dan muziek van. We zijn ambitieus, willen de nummers graag mooi overbrengen en streven naar kwaliteit.

Repeteren in coronatijd:
We zien elkaar elke week online. Zo houden we contact met elkaar. Ook spreken we elke week af welk nummer we de komende week gaan oefenen. Ieder zingt haar eigen partij in, en één van ons voegt deze partijen samen. Zo horen we hoe we samenklinken en weten we wat we kunnen verbeteren.

Guilty Pleasures?
Hebben we niet, want wij schamen ons nergens voor.

Wij kunnen niet zonder:
Paaseitjes tijdens de jaarlijkse ledenvergadering.

Hoogtepunten:
De jaarlijkse koorweekenden, onze eigen borrelconcerten en natuurlijk chocola.

Wij hopen samen door te gaan tot:
In het verpleeghuis.

Kom ons versterken:
Vrouwen, die houden van zingen in combinatie met een theatrale uitvoering, zijn van harte welkom. Zodra corona het weer toelaat repeteren wij op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Cultuurcentrum Leeuwarden, Dirk Boutsstraat 36. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via de mail (mateloos@hotmail.com). Meer informatie vind je op onze website (www.mateloos.eu) of via Facebook (Mateloos Vocaal Collectief).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: