Open Repetitie

Jullie hebben er een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk is het zover! A.s. donderdag 17 juni houden wij een Open Repetitie! Wil je zelf eens ervaren hoe onze repetities verlopen, wat wij momenteel op het repertoire hebben staan en hoe leuk wij zijn, meld je dan aan via mateloos@hotmail.com. Wacht niet te lang, want de eerste aanmeldingen zijn al binnen! We zingen van 20.00 tot 22.00 uur. Hopelijk zien we je de 17e in Leeuwarden!

‘Mateloos Meet’ en een verrassende ‘Wende’ in ons repertoire

Ook afgelopen week hebben we weer twee gasten in onze ‘Meet & Greet’ op de koffie gehad: Wilma en Grietje. De zussen hebben zich kort aan ons voorgesteld en deze week maken we er een langer gesprek van, als de zoon van Wilma de nieuwste versie van Teams heeft geïnstalleerd 😉 Dan kunnen we elkaar in elk geval tegelijkertijd zien én spreken. Wil je ook eens met ons greeten? Bericht ons even en dan krijg je een link!

Verder hebben we afgelopen week een nieuw nummer aan ons repertoire kunnen toevoegen. Arrangeur Tijs Krammer heeft op ons verzoek het nummer “Blijf” van Wende Snijders gearrangeerd. Een prachtig lied met een evenzo mooie bewerking. We hebben er enorm veel zin in om dit in te gaan studeren. Wil je dit nou ook en wil je de uitdaging aangaan om dit samen te gaan zingen? Meld je dan bij ons aan!

Woon je trouwens in Leeuwarden en rondom het centrum? Hou dan de brievenbus in de gaten, want we gaan de komende periode ‘old school langs de deuren’ met een kleurrijke oproep.

Tot slot kijken we net als jullie hoopvol naar de berichtgevingen over eventuele versoepelingen. Zodra we weer lekker fysiek met elkaar kunnen gaan zingen, gaan we dat meteen doen. Tot die tijd Meeten en Greeten we gewoon nog even door en gaan we kijken of Jamulus een ‘nieuw maatje’ van ons wordt.

Mateloze groeten❤️💛💚💙💜

Hoe lekker een online bakkie kan zijn!☕️

Op 18 maart jl. was onze eerste echte online ‘Meet & Greet’ en hebben we kennisgemaakt met Mirjam en Boudien.

Tijdens dit Mateloos Koffiemoment hebben we uiteraard ons (eigen) bakje koffie lekker laten smaken. Maar het was vooral Mateloos gezellig. We hebben over en weer over onszelf mogen vertellen en de liefde voor muziek gedeeld. Zodra we elkaar weer mogen ontmoeten, wordt dit moment voortgezet. De dames overwegen namelijk om bij Mateloos te komen zingen!

Wil jij dit nou ook en heb je dit moment gemist? Niet getreurd, want op 8 april 2021 is de volgende Meet.

Stuur even een mailtje en dan krijg je van ons de link voor deze Greet.

Tot dan!

Meet and Greet

Verrast door alle leuke reacties die we hebben gekregen na het krantenartikel in de Huis aan Huis, nodigen we jullie uit voor een heuse digitale ‘Meet and Greet’ tijdens ons Mateloos Koffiemoment.

Op donderdagavond 18 maart om 20.00 uur zijn jullie van harte welkom in onze Meet! Dan kunnen jullie met ons kennismaken en kunnen wij hopelijk al jullie vragen beantwoorden. We kijken uit naar een gezellig kletsuurtje!

Neem je zelf een kopje koffie erbij? (en wat lekkers uiteraard🙃)

Meld je eerst even aan via mateloos@hotmail.com zodat we je een link met de uitnodiging kunnen toesturen.

Tot de 18e!

MATELOOS IN HET NIEUWS (Huis-aan-huis 24-02-2021)

De vijf diamanten keeltjes: Jolande Lammers, Theorine Scholte, Yvonne Vink, Stieneke Wolters en Anneke Zijlstra. (© eigen foto)

‘Wij schamen ons nergens voor’

 Vandaag om 09:55 uur

LEEUWARDEN – Deze Doorloper staat in het teken van Mateloos, een groep van vijf zingende vrouwen. De optredens van deze diamanten keeltjes zijn kleurrijk, theatraal, verrassend, nooit hetzelfde, regelmatig een knipoog, soms uitbundig en soms ingetogen.

Ons motto:
Mateloos!

Ons repertoire:
Franse chansons tot ‘kleine kunst’, gevoelig in het Nederlands of uitbundige pop. Anderstalig of rock, een ‘evergreen’ of een a capella intermezzo: Drie- of vierstemmig verrassen we in thema’s als Mateloos swingend, Mateloos cabaret of Mateloos positief.

Waar staat de naam ‘Mateloos Vocaal Collectief’ voor?
Mateloos: Ons repertoire en onze presentatie passen niet in een vakje en zelf passen we al helemaal niet in een vakje.
Vocaal: Wij zijn een groep zingende vrouwen.
Collectief: ons uitgangspunt is dat we samen vormgeven, allemaal onze eigen inbreng hebben, samen verantwoordelijk zijn en zo een mateloos geheel vormen.

Waar we zingen:
Leeuwarden is de stad waar we zijn ontstaan, waar sommigen van ons wonen, waarvan de anderen het de moeite waard vinden om elke donderdagavond voor naartoe te komen en waar we heel graag optreden. Onze vaste optredens zijn Lokaal Vocaal, het Winterkorenfestival en ons jaarlijkse borrelconcert in onze stamkroeg ‘De Stee’.

Wat ons extra bindt:
We hebben het heel gezellig met elkaar. We vinden het ook leuk om na afloop van de repetitie nog samen wat te drinken. Nu gaat het even niet, maar normaal kun je ons donderdagavond vinden in ons stamcafé de Stee in Leeuwarden.

Ons grootste geheim:
De ontdekking van een diamantje in onze keel.

Hoe wij werken:
We repeteren eens in de drie weken met onze muzikale chefkok, Marjan van der Zwaag. De andere twee weken bereiden we om de beurt de repetitie voor. We studeren thuis de noten in met behulp van oefenbestanden en tijdens de repetitie maken we er dan muziek van. We zijn ambitieus, willen de nummers graag mooi overbrengen en streven naar kwaliteit.

Repeteren in coronatijd:
We zien elkaar elke week online. Zo houden we contact met elkaar. Ook spreken we elke week af welk nummer we de komende week gaan oefenen. Ieder zingt haar eigen partij in, en één van ons voegt deze partijen samen. Zo horen we hoe we samenklinken en weten we wat we kunnen verbeteren.

Guilty Pleasures?
Hebben we niet, want wij schamen ons nergens voor.

Wij kunnen niet zonder:
Paaseitjes tijdens de jaarlijkse ledenvergadering.

Hoogtepunten:
De jaarlijkse koorweekenden, onze eigen borrelconcerten en natuurlijk chocola.

Wij hopen samen door te gaan tot:
In het verpleeghuis.

Kom ons versterken:
Vrouwen, die houden van zingen in combinatie met een theatrale uitvoering, zijn van harte welkom. Zodra corona het weer toelaat repeteren wij op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Cultuurcentrum Leeuwarden, Dirk Boutsstraat 36. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via de mail (mateloos@hotmail.com). Meer informatie vind je op onze website (www.mateloos.eu) of via Facebook (Mateloos Vocaal Collectief).